A Marha vadas számomra nem az igazi zsemlegombóc nélkül, de más ételekhez is kiváló köret lehet.
Egyéb köret receptjeim itt elérhetőek.
A zsemléket 1 cm x 1 cm-es kockákra vágjuk és 180 fokra előmelegített sütően pár perc alatt halvány barnára pirítjuk.
A hagymát pici zsíradékon üvegesre pirítjuk.
A tojásokat a vízzel kikeverjük, sózzuk, borsozzuk majd belekeverjük a lisztet. ha már nokedli állagú, akkor mehet bele az apróra vágott petrezselyemzöld és a dinsztelt hagyma.
Ebbe a keverékbe megy a szárított szemlekocka.
Fogunk két evőkanalat és a masszából a segítségükkel gyolyó "szerű" formát próbálunk kialakítani. Ezt tesszük a forró sós vízbe. Nem fog lemenni az edény aljára azonnal lebeg.
Kb 5 percig elég főzni, de mindenképpen nézzünk meg tálalás előtt, hogy a közepe nem nyers-e a zsemlegombóc-nak.
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept