A terhességi diabétesz diéta miatt előtérbe kerültek számomra új receptek és hozzávalók. Ezt leginkább egy internetes ismerősnek és talán elmondhatom, hogy barátnőnek köszönhetem leginkább. Szóval Ildikó köszi a sok segítséget megosztom a nagyközönséggel pár receptedet! Kedvencem a zabpelyhes tojáslepény lett.
Elsőként a reggeliként leginkább bevált dolgot mutatnám be. Kenyerek nekem nem váltak be reggel ahogy sok sorstársnak sem ahogy észrevettem. Nekem 25 g CH van reggelire megadva így ennek megfelelő mennyiséggel írom a receptet egy adagra. (Kölln finomszemű zabpehellyel számoltam. 56 g CH/100g)
Egyéb diétás receptjeim itt: DIÉTÁS ÉTELEK
A zabpelyhet a vízbe beáztatjuk és 10 percig állni hagyjuk. Belekeverjük a sót (főszereket) és a tojást.
Olajjal vékonyan kikent teflonos serpenyőben sütjük. Megpirítjuk az egyik oldalát, majd amikor már az egész átmelegedett és nem folyik a közepe sem, akkor megfordítjuk és a másik felét is megsütjük.
TIPP: Forró olajban is lehet sütni a zabpelyhes tojáslepény-t. Számomra ízben elég jól helyettesíti a bundás kenyeret.
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept