Nagyon jó alternatíva a zabnokedli a hagyományos fehér búzalisztes verzió helyett. Nincs különösebb mellékíze és mégis lassú felszívódású.
Hozzávalók:
Recept:
A lisztet egy tálba rakjuk, megsózzuk.
Feltörünk egy tojást úgy, hogy mérjük a beltartalmának tömegét, majd 150 g-ra kiegészítjük vízzel.
Összekeverjük a tojásos vízzel a lisztet (ez egy híg massza lesz) és fél órát állni hagyjuk.
A fél óra alatt a zabpehelyliszt felszívja a vizet és nokedli sűrűségűvé válik.
Sós, forró, lobogó vízbe szaggatjuk.
Amikor feljöttek a víz tetejére még kb 2 percig forraljuk, majd szűrjük.
Ugyan úgy fogyasztjuk, mint a fehér búzalisztes verziót.
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept