Vöröslencse krémleves

Idén szilveszterkor úgy döntöttem, hogy a diétám miatt vöröslencséből készítem el a szilveszteri lencselevest. Azért, hogy kis különlegesség is legyen benne krémlevessé turmixoltam és a benne főtt húst felkockázva tálaltam. Szerintem nagyon finom lett ez a fajta vöröslencse krémleves próbáljátok ki!

 

Hozzávalók:

 

Leveshez:

  • 200 g száraz vöröslencse
  • 2 liter víz
  • 1 kis fej hagyma fele
  • 2 púpos kiskanál ételízesítő (10 g)
  • 1 teáskanál (5 g) só
  • 2 szál sárgarépa
  • kevés valamilyen füstölt hús
  • 1 evőkanál mustár

Rántáshoz:

  • 3 ek napraforgóolaj (30 g)
  • 20 g zabpehelyliszt 
  • 1 kis fej hagyma másik fele
  • 5 g pirospaprika (1 teáskanál)

Recept:

A lencsét lemossuk és egy fazékba tesszük.

Fél hagymát, a karikára vágott répát és a füstölt húst is beledobjuk, felöntjük vízzel. Ételízesítővel, sóval és mustárral ízesítjük.

Addig főzzük, amíg a lencse és a répa meg nem puhul.

Ez idő alatt az olajból és a lisztből világos zsemleszínű hagymás pirospaprikás rántást készítünk. (Az apróra vágott hagymát már a pirulás megkezdődésekor belerakjuk, a pirospaprikát csak akkor, ha már kész a rántás)

Ha megfőttek a zöldségek, akkor berántjuk a levest.

Ekkor ha újra felforrt, akkor lehúzzuk a főzőlapról, a húst kivesszük belőle, majd egy fém botmixerrel krémesre turmixoljuk. Ha műanyag a botmixer akkor várjuk, amíg visszahűl a levesünk mielőtt turmixolnánk.

Tejföllel és a füstölt hús apróra vágott kockáival tálaljuk a vöröslencse krémlevest.

Értékelések

Jelenleg nincs leadott értékelés.
Értékelés: