Idén szilveszterkor úgy döntöttem, hogy a diétám miatt vöröslencséből készítem el a szilveszteri lencselevest. Azért, hogy kis különlegesség is legyen benne krémlevessé turmixoltam és a benne főtt húst felkockázva tálaltam. Szerintem nagyon finom lett ez a fajta vöröslencse krémleves próbáljátok ki!
Leveshez:
Rántáshoz:
Recept:
A lencsét lemossuk és egy fazékba tesszük.
Fél hagymát, a karikára vágott répát és a füstölt húst is beledobjuk, felöntjük vízzel. Ételízesítővel, sóval és mustárral ízesítjük.
Addig főzzük, amíg a lencse és a répa meg nem puhul.
Ez idő alatt az olajból és a lisztből világos zsemleszínű hagymás pirospaprikás rántást készítünk. (Az apróra vágott hagymát már a pirulás megkezdődésekor belerakjuk, a pirospaprikát csak akkor, ha már kész a rántás)
Ha megfőttek a zöldségek, akkor berántjuk a levest.
Ekkor ha újra felforrt, akkor lehúzzuk a főzőlapról, a húst kivesszük belőle, majd egy fém botmixerrel krémesre turmixoljuk. Ha műanyag a botmixer akkor várjuk, amíg visszahűl a levesünk mielőtt turmixolnánk.
Tejföllel és a füstölt hús apróra vágott kockáival tálaljuk a vöröslencse krémlevest.