A sajtos kifli készítése közben feltűnt, hogy a tésztájában csak víz van. Így gondoltam megpróbálom a tésztáját hagyományos kiflinek formázni. Nagyon jól sikerült így mostantól a tejmentes békebeli kiflim mellett a vizes kifli-t is készíthetik a tejmentesen étkezők.
Lisztet egy tálba öntjük és belekeverjük a sót. Közepébe mélyedést készítünk, ide morzsoljuk az élesztőt és ráöntjük a langyos vizet, amibe korábban a mézet vagy a cukrot feloldottuk, majd beletesszük az olajat is.
Megvárjuk, amíg az élesztő felfut, majd kidagasztjuk a tésztát.
Ha már nem ragad az edény falához, akkor 40 percig pihentetjük a tésztát. Ezután elosztjuk 6 vagy 8 darabra (75-100 g) , majd megformázzuk golyókká, és hagyjuk letakarva még 10 percig pihenni őket.
Ha megkeltek megformázzuk őket kiflinek.
Tekergetés után sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket.
Konyharuhával letakarva hagyjuk kelni a kifliket 40 percig szobahőmérsékleten.
Kelesztés után lespicceljük őket vízzel, majd ha szeretnénk szórunk rá nagyszemű sót és köménymagot.
A vizes kifli-ket gőzzel telített 210 °C-ra előmelegített sütőbe rakjuk őket alul felül sütésen.
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept
Ha tetszett a videó, akkor iratkozz fel a youtube csatornámra is az alábbi linkre kattintva.