Csalamádé - A titkos családi savanyúságunk

Egy régi családi csalamádé receptet hoztam ma nektek. Nagyon egyszerű, de nagyon finom. Gyorsan elkészíthető akár egy ebéd mellé. Akik ott voltak a lakodalmunkban azok kóstolhatták. :)

Egyéb köret receptet ide kattintva találsz

csalamádé

Hozzávalók:

  • 500 g édeskáposzta
  • 200 g uborka
  • 200 g paprika
  • 100 g vöröshagyma
  • 60 g kristálycukor
  • 30 g só
  • 40 g 20%-os ecet

Recept:

A zöldségeket ízlés szerint összedaraboljuk, kockázzuk, csíkozzuk. Ez rátok van bízva.

Természetesen a mennyiségeket és a zöldségeket is variálhatjátok, de a teljes zöldség mennyiség mindig 1 kg legyen.

Erre szórjuk a cukrot, a sót és ráöntjük az ecetet.

Addig hagyjuk állni , amíg a zöldségek által engedett lé fel nem oldja a kristálycukrot.

Minél többet áll, annál jobban összeérnek az ízek.

Tartósítószer hozzáadásával befőttes üvegben eltárolható a csalamádé.

Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept

Értékelések

Jelenleg nincs leadott értékelés.
Értékelés: