Tipikus karácsonyi édességek egyike a hókifli. Megosztom veletek az én kedvencemet. Egyszerű és gyors finomság az ünnepi asztalra a MINI BEJGLI-k mellé.
A hozzávalókat egy tálba mérjük és alaposan összedolgozzuk.
TIPP: A robotgép dagasztó spiráljával nagyon gyorsan össze lehet keverni
7-10 g-os golyókat szakítunk a tésztából.
Egyesével ceruza vastagságú kis rudakat formázunk belőlük, majd a végüket kissé elvékonyítva és meggörbítve kifliket formázunk belőle.
A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól kb 1 cm távolságra, mert megnőnek. (kb. 30 db fér egy tepsire)
Sütőt előmelegítjük 180 °C-ra és kb 15-18 perc alatt sészre sütjük, de inább azt írom, hogy addig, amíg picit megpirul a vége.
Sütés után a kifliket kissé hűlni hagyjuk, de még langyosan az előkészített porcukros keverékbe forgatjuk.
TIPP: Ha túl hamar rakjuk a cukorba, akkor megolvad, ha hidegen akkor nem tapad rá elég cukor.
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept