Nagy kedvencem a túrógombóc. Ez a recept anyukámtól van és még sosem főtt szét. Egyetlen titka a megfelelő túró!!!! Remélem nektek is ízleni fog
További FŐÉTEKLEKet találtok a linkre kattintva!
Gombóc (kb 20 db):
Forgatáshoz:
Öntethez:
Összekeverjük a gombóc hozzávalóit, majd hűtőben hagyjuk állni legalább 1 órát, de ha 3-4 órát áll az a legjobb.
Amíg állnak a gombócok, addig zsemlemorzsát pirítunk. Vigyázzunk nehogy odaégjen.
A cukrozott tejfölt is elkészítjük. Kristálycukor is lehet, mert feloldódik a tejföl nedvességtartalmától mire elkészülnek a gombócok.
Ezután (20-25 g) golyókat formázunk a tésztából.
Forró (gyöngyöző) vízben kifőzzük. Ha nem elég meleg a víz akkor csak ázik a gombóc és szétfől. Nem kevergetjük! Esetleg ha letapad, akkor finoman megmozdítjuk a gombócot egy kanállal.
Ha már feljöttek a gombócok a víz tetejére és még főzzük 2 percig. Szűrőkanállal a zsemlemorzsára szedjük.
Ha kicsit hűlt csak akkor forgatjuk bele a zsemlemorzsába. Ha egyből forgatjuk, akkor előfordulhat, hogy összetörik. Esetleg ha sietünk, akkor rázogassuk a serpenyőt és szépen beleforognak a gombócok.
Cukrozott tejföllel tálaljuk a túrógombóc-ot.
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept
Különlegessé tehetjük, ha zsemlemorzsa helyett szemes mákba forgatjuk és rumos meggylekvárral tálaljuk.