Ezt a farsangi túrófánk receptet anyukámtól tanultam, aki évek óta ezt süti a falunkban a farsangi ünnepségen. Mindenki szereti és a lehető legegyszerűbb recept. Élesztő és cukor sincs a tésztjában.
Összes többi fánk receptem itt elérhető: FÁNKOK
Tésztához:
Forgatáshoz:
Sütéshez:
A tészta hozzávalóiból egy lágyabb jellegű (ragadós) tésztát keverünk, amit legalább 15 percig hagyunk állni, de többet is állhat annál jobb lesz.
Ezután felforrósítjuk az olajat egy mély edényben. A lényeg, hogy nagyon forró legyen és elég mélyen álljon az olaj benne ahhoz, hogy a fánk forogni tudjon. TIPP: Én az olajsütőmet használom 190 fokra állítva
Két kanál segítségével szaggatjuk a tésztát a forró olajba. Esetleg vizes kézzel golyókat formázunk belőle. Így szebb kerekebbek lesznek, de cserébe macerásabb, mert rettenetesen ragad a tészta.
Kisebb dió méretű legyen mindegyik (kb 40 g)
Ezután szép pirosra sütjük. A golyók maguktól forognak az olajban.
Kiszedjük a megsült túrófánk-okat és még melegen beleforgatjuk a vaníliás porcukorba.
Felvágva ilyennek kell lennie, mint a fotón. Ha nyers a közepe, akkor túl magas hőmérsékleten sültek avgy túl kevés ideig.
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept
Ha tetszett a videó, akkor iratkozz fel a youtube csatornámra is az alábbi linkre kattintva.