Farsangi túrófánk

túrófánk

Ezt a farsangi túrófánk receptet anyukámtól tanultam, aki évek óta ezt süti a falunkban a farsangi ünnepségen. Mindenki szereti és a lehető legegyszerűbb recept. Élesztő és cukor sincs a tésztjában.

Összes többi fánk receptem itt elérhető: FÁNKOK

Hozzávalók: kb 20 db golyóhoz

Tésztához:

  • 250 g (25 dkg) túró
  • 250 g (25 dkg) búzafinomliszt (BL55)
  • 1 csomag (12 g) sütőpor
  • 2 db M-es tojás
  • 200 g tejföl

Forgatáshoz:

  • 100 g porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor

Sütéshez:

  • Olaj

Recept:

A tészta hozzávalóiból egy lágyabb jellegű (ragadós) tésztát keverünk, amit legalább 15 percig hagyunk állni, de többet is állhat annál jobb lesz.

Ezután felforrósítjuk az olajat egy mély edényben. A lényeg, hogy nagyon forró legyen és elég mélyen álljon az olaj benne ahhoz, hogy a fánk forogni tudjon. TIPP: Én az olajsütőmet használom 190 fokra állítva

Két kanál segítségével szaggatjuk a tésztát a forró olajba. Esetleg vizes kézzel golyókat formázunk belőle. Így szebb kerekebbek lesznek, de cserébe macerásabb, mert rettenetesen ragad a tészta.

Kisebb dió méretű legyen mindegyik (kb 40 g)

Ezután szép pirosra sütjük. A golyók maguktól forognak az olajban. 

Kiszedjük a megsült túrófánk-okat és még melegen beleforgatjuk a vaníliás porcukorba.

Felvágva ilyennek kell lennie, mint a fotón. Ha nyers a közepe, akkor túl magas hőmérsékleten sültek avgy túl kevés ideig.

20170206_182256.jpg

Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept

Ha tetszett a videó, akkor iratkozz fel a youtube csatornámra is az alábbi linkre kattintva.

Kálci receptjei Youtube

 

 

Értékelések

Jelenleg nincs leadott értékelés.
Értékelés: