Túró (rudi) golyó

Készítsd el otthon a finom Túró golyókat ezzel az egyszerű recepttel! Friss túró, édes csokoládé és ropogós keksz kombinációja, amely garantáltan elvarázsolja az édesszájúakat. Kövesd lépésről lépésre a receptet, és élvezd ezt a magával ragadó édességet a saját konyhádban!

Hozzávalók:

  • 250 g félzsíros túró     
  • 150 g aprószemű zabpehely         
  • 1 citrom reszelt héja   
  • 250 g 12%-os tejföl      
  • 80 g méz                        
  • Forgatáshoz: 50 g háztartási keksz hozzáadott cukor és édesítőszer nélkül
  • Máznak: 100 g legalább 70%-os étcsokoládé + 100 g habtejszín

Recept:

Az összes hozzávalót összekeverjük, majd golyókat formázunk belőle és darált cukor- és édesítőszer-mentes háztartási kekszbe forgatjuk. (pl.: Detki Vital háztartási keksz hozzáadott cukor nélkül)

Ízlés szerint leöntjetjük csokokládé krémmel így túrórudi élményt kapunk. 

A csokoládét apró darabokra törjük, majd egy tálba helyezzük. A tejszínt felmelegítjük, majd a forró tejszínt a csokoládéra öntjük. Pár percet várunk, hogy a csoki felolvadjon, ezután folyamatosan keverjük, amíg a tejszín teljesen magába nem olvasztja a csokoládét, és homogén krém keletkezik.