A sok zöldség fogyasztása nagyon fontos, hogy egészségesek maradjunk. Néha nehéz sokat enni belőlük, de apró cselekkel bele tudjuk csempészni akár az ebédünk tésztájába is.
Többi diétás receptem ide kattintva érhető el
Tésztához:
Töltelékhez:
A sárgarépát apró lyukú reszelőn lereszeljük. Kimérünk belőle 100 g-ot, megsózzuk és állni hagyjuk 15 percet.
Öntünk rá 30 g vizet és teszünk hozzá 125 g teljes kiőrlésű búzalisztet.
Összegyúrjuk, majd 3 golyóra osztjuk. (85 g/golyó). A golyókat lisztezett felületen kinyújtjuk sodrófával kb. kistányér méretűre.
Felmelegítünk egy tapadásmentes serpenyőt közepes lángon, és belerakjuk a lepényt.
Nem használunk olajat vagy vajat.
Oldalanként kb. egy-két perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha már kicsit barna foltos lesz. Ekkor megfordítjuk egy lapáttal.
Tányérra rakjuk és egy másik tányérral letakartjuk, hogy ne tudjon kiszáradni.
Közben a pici olajon megsütjük az apróra vágott hagymát, rádobjuk a kockára vágott csirkemellet, sózzuk, borsozzuk és pirulásig sütjük.
A tejfölt, sózzuk, borsozzuk és reszelünk bele pici fokhagymát. Összekeverjük.
Az uborkát egy zöldséghámozóval vékony szeletekre vágjuk.
A kész lepényt megkenjük a tejföl 1/3ával. Rárakjuk a hús egy harmad részét, majd az uborkából is ennyit.
Végén reszelünk rá 20 g sajtot és félbehajtva fogyasztjuk.
Tápérték/adag
435 kcal
34 g CH
16 g zsír
35 g fehérje
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept
Csatlakozz diétás csoportomhoz a következő linken Tudatos diéta – Kálci diétabarát receptjei, dietetikus közreműködésével