Tojásos nokedli hagyományos magyar ételnek számít. De miért maradnánk meg a hagyományos verziónál, ha még magyarosabbá és finomabbá tehetjük egy kis szalonnával és hagymával. Elmaradhatatlan hozzá a fejes saláta.
A szalonnát és a hagymát is apró kockákra vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk.
A tojásokat feltörjük úgy, hogy mérjük a tömegét a beltartalmának, ezt vízzel kiegészítjük 400 g-ra, megsózzuk és alaposan összekeverjük. Belerakjuk a lisztet és csomómentesre keverjük.
Forró sós vízbe szaggatjuk nokedliszaggatóval. ha feljött a víz tetejére, még kb 1 percig forraljuk. Ezután szűrjük és hideg vízzel öblítjük.
Ráöntjük a hagymás szalonnára. Pár percig sütjük, hogy a víz elpárologjon róla.
A maradék tojást felverjük, sózzuk és a nokedlire öntjük.
Addig kevergetjük közepes lángon, amíg az egész jól átmelegszik, de vigyázzunk ne szárítsuk ki.
Édes öntetbe mártogatott fejes salátával tálaljuk.