Igazán finom, egészséges és olcsó kifli-t tudsz készíteni ezzel a recepttel. Lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmaz így cukorbetegek, inzulinrezisztensek, terhességi diabéteszben szenvedők és diétázók is fogyaszthatják. Imádni fogod, ha szereted a pihe-puha dolgokat! Ettől a teljes kiőrlésű vizes kifli-től ne várd, hogy ropogjon :)
Többi DIÉTÁS receptem itt elérhető.
A lisztbe belekeverjük a sikért és a sót is. A közepébe mélyedést készítünk, ahova belemorzsoljuk az élesztőt és beleöntjük a langyos vizet. Hagyjuk felfutni az élesztőt. Egy pici csipet cukorral segíthetjük az élesztő munkáját, de nem kell!!!! Ha felfutott, akkor beleöntjük az olajat. Az egészet összegyúrjuk és kidagasztjuk, hogy ne ragadjon az edény falához vagy a kezünkhöz.
Dagasztás után 40 percet kelesztjük, 10 db-ba vágjuk. Minden darabot lisztes kézzel kis gombóccá gyúrunk és a gombócokat 10 percig hagyjuk pihenni. Ha letelt az idő háromszög formára nyújtjuk és feltekerjük a hosszabbik oldalánál fogva. LÁSD VIDEÓ
https://www.tiktok.com/@kalcirecept/video/7131014053761207557?is_from_webapp=1u0026sender_device=pcu0026web_id=7143587308712084997","type":"video","providerNameSlug":"tiktok","responsive":true} -->
https://www.tiktok.com/@kalcirecept/video/7131014053761207557?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7143587308712084997
Szilikonos sütőpapíros tepsire rakjuk a kifliket, majd 30-40 percig kelesztjük őket.
Vízzel spricceljük őket, majd 210 fokon sütjük gőztérben (A sütő aljába tetszünk vizet (a víz melegedjen együtt a sütővel így gőz keletkezik bent)
Kb. 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük őket. Amikor kivesszük adunk neki egy kis vizes spriccelést. Rácsra tesszük hűlni.
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept
Csatlakozz diétás csoportomhoz a következő linken IRánytű – Kálci diétabarát receptjei, dietetikus közreműködésével