Tárkonyos csirkeraguleves

Tárkonyos csirkeraguleves

Tudom, tudom klasszikus és unalmas a tárkonyos csirkeraguleves, de mégis különlegessé tehető egy SAJÁT SÜTÉSŰ CIPÓban tálalva. Inkább mondjuk azt, hogy egyszerű és nagyszerű. Szeretem az ilyen összetett leveseket, mert minden fontosat megtalálunk benne fehérjét, a szénhidrátot és zöldségeket is.

Többi levesem receptjét megtaláljátok LEVESEK címszó alatt.


Hozzávalók:

  • 1 db csirkemellfilé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 20 dkg zöldborsó
  • 4 ek olaj
  • 1 ek liszt
  • 1,5 liter víz
  • bors
  • tárkony
  • 2 dl tejszín

Recept:

A csirkemellfilét kockákra vágjuk. A vöröshagymát felaprítjuk. A répákat megtisztítjuk, majd felkockázzuk.

Egy nagy lábosban felhevítjük az olajat, és megdinszteljük rajta a vöröshagymát.

Hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk és tárkonnyal fűszerezzük majd fehéredésig pirítjuk.

Hozzáadjuk a zöldségeket és pár percig pároljuk őket a hússal.

Megszórjuk liszttel, azután felöntjük vízzel, szükség szerint sózzuk a levest, majd felforraljuk.

Addig főzzük, míg minden alapanyag megpuhul.

Végén beleöntjük a tejszínt és egyszer még felforraljuk.

A kisült cipónkban tálaljuk a tárkonyos csirkeraguleves-t.

Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept