Szezámmagos csirkemell

szezámmagos csirkemell

A leggyorsabb ebéd vagy vacsora ez a szezámmagos csirkemell. Akkor szoktam sütni, ha nagyon gyorsan kell valami normális kaja. Gyerekek egyik kedvence. Mindig tartok a fagyasztóban csirkemell szeleteket, amik hamar kiolvadnak utána a kész keverékben megforgatva pár perc alatt megpirulnak. Ha nagyon sietek, akkor kuszkuszt szoktam hozzá tálalni, de rizzsel vagy bulgurral is nagyon finom.

Hozzávalók:

"Bunda":
  • 70 g búzafinomliszt
  • 50 g zsemlemorzsa
  • 50 g szezámmag
  • 10 g ételízesítő
  • kevés bors
Hús:
  • Csirkemell szeletek, de sertés szűzpecsenyéből is kiváló
  • bors

Recept:

A "bunda" hozzávalóit összekeverjük. Kiöntünk belőle egy adagot, amibe az adott mennyiségű húst forgatjuk. Ebbe forgatjuk az előzőleg sózott, borsozott hús szeleteket, majd olajban kisütjük. A serpenyőben legyen néhány mm magasságban olaj, hogy pirulni tudjon a szezámmagos csirkemell.

TIPP: A maradék "bunda" keverékét tegyük bele egy jól záródó edénybe és ha szükség van rá kéznél van.

Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept

Értékelések

Jelenleg nincs leadott értékelés.
Értékelés: