Bableves heveknédlivel
Ez a legfinomabb bableves, amit valaha ettem. Akkor ismerkedtem meg vele, amikor először pénteken hazautaztunk Mohácsra férjemmel. Ugyanis náluk minden pénteken ezt a levest főzi a nagymamája és készít hozzá heveknédlit. Levettek a lábamról vele :)
Leveshez:
A rántáshoz:
A babot előző este beáztatjuk.
Reggel a víz tetején úszó babokat leszedjük és kidobjuk.
Leöntjük róla az áztatóvizet és leöblítjük a babot.
Fazékba tesszük és fölengedjük vízzel, majd hozzáadjuk a megtisztított sárgarépát és a vöröshagymát valamint a füstölt húst is.
Ízlés szerint sózzuk és fedő nélkül puhára főzzük. (több óra) A végén az elforrt vizet pótolni kell.
Amikor megfőtt a bab, akkor elkészítjük a rántást a következő módon:
A zsírt felmelegítjük beletesszük a lisztet hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és együtt pirítjuk meg. Akkor jó, ha picit világosbarna színt kap.
Lehúzzuk a tűzről, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát végül pedig a pirospaprikát, majd a levesbe keverjük.
A levest a rántással együtt még forraljuk kb 10 percig.
Heveknédlivel tálaljuk (receptért katt ide)
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept