Nem mindenki szereti, de mindenkinek egyszer ki kell próbálni a Sütőtökkrémleves-t.
Egyéb leves receptem ide kattintva érhető el.
190 fokon 45-50 perc alatt puhára sütjük a sütőtököt.
Amíg sül, az olajon puhára pároljuk a felaprított hagymát. Amikor már megpuhult és átlátszó, ráteszünk 3 ek mézet és kicsit karamellizáljuk
Felöntjük 1,2 l vízzel, amibe beletesszük a meghámozott, kockára vágott krumplit és almát és közepes lángon puhára főzzük.
Amikor már puha a krumpli, a levesbe tesszük a sült tök kikapart húsát.
Botmixerrel krémesre pürésítjük ízesítjük a borssal majd az egészet lágyítjuk kb 1 dl tejszínnel.
Lehet még jobban igazítani az ízeken (ízléstől függően lehet édesebbre mézzel, vagy pikánsabbra narancslével, vagy kis citromlével esetleg szerecsendióval). Pirított tökmaggal és ha van akkor tökmagolajjal tálaljuk sütőtökkrémleves-t.
Nagyon finom TÖK ZSEMLE pirítóssal is.
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept