Sült csirkecomb

sült csirkecomb

Amilyen egyszerű művetetnek tűnik finom sült csirkecomb-ot készítani olyan nehéz kivitelezni úgy, hogy belül omlós kívül ropogós legyen a végeredmény.

A combokat alaposan átvizsgáljuk és eltávolítunk a bőrről minden oda nem való maradványt.

Mindegyiket egyenként sózzuk és borsozzuk. Én nem szoktam semmi mást rakni rá. De használhatunk bármilyen kedvenc főszert vagy kész keveréket is.

Belefektetjük a tepsibe őket a bőrös felükkel felfelé és vizet öntünk kb fél cm magasan a tepsi aljába. Az egészet lefedjük alufóliával, vagy ha van akkor olyan edénybe rakjuk, aminek van fedele.

Mellédobunk combonként számítva 3 gerezd fokhagymát. Én nem is szoktam mást rakni mellé, de ha szeretitek, akkor tegyetek mellé szeletelt vöröshagymát, friss zöldfűszereket pl: rozmaringot, kakukkfüvet stb.

180 fokos sütőben alul felül sütésen addig sütjük, amíg meg nem puhul a hús. Ez kb 1-1,5 óra alatt következik be.

Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megpuhult-e.

Ha már megpuhult, akkor feljebb veszük a hőmérsékletet és bekapcsoljuk a légkeverést vagy akár a grillt ha van és szép pirosra pirtjuk a combok bőrét.

Általában hagymás-tejszínes törtkrumplival tálalom a sült csirkecomb-ot.

Házi marinált paprikával a legfinomabb.

Ráadásként készíthettek hozzá finom puha fehérkenyeret, vagy bármilyen péksüteményt.

Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept