Sóska mártás megosztó étel. Vannak, akik szeretik vannak akik nem. Én azon szerencsések közé tartozok, akinek a gyermekei nagyon szeretik sültkrumplival mártogatva.
Egyéb mártás és főzelék receptemet ide kattintva eléheted.
A szárától megtisztított megmosott leveleket forró vízbe dobjuk annyi időre, míg a zöld színüket elveszítik.
Leszűrjük, és egy éles késsel apróra vágjuk
Az olajból a liszttel rántást készítünk, ha megpirult, akkor belerakjuk az apróra vágott fokhagymát
Belekeverjük az összevágott sóskát
Felöntjük a vizes tejjel és megsózzuk
Lassú tűzön besűrítjük.
Ha besűrűsödött, akkor tejföllel lágyítunk az ízén a sóska mártás-nak.
Sült krumplival mártogatva szeretjük :)
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept