Sóska mártás

Sóska mártás

Sóska mártás megosztó étel. Vannak, akik szeretik vannak akik nem. Én azon szerencsések közé tartozok, akinek a gyermekei nagyon szeretik sültkrumplival mártogatva.

Egyéb mártás és főzelék receptemet ide kattintva eléheted.

Hozzávalók:

  • 200 g sóska
  • 30 g (2 ek) liszt
  • 30 g olaj
  • 2 gerezd (8 g) fokhagyma
  • 2,5 dl víz
  • 2,5 dl tej
  • 1 teáskanál (5 g) só
  • 25 g (1 ek) tejföl

Recept:                     

A szárától megtisztított megmosott leveleket forró vízbe dobjuk annyi időre, míg a zöld színüket elveszítik.

Leszűrjük, és egy éles késsel apróra vágjuk

Az olajból a liszttel rántást készítünk, ha megpirult, akkor belerakjuk az apróra vágott fokhagymát

Belekeverjük az összevágott sóskát

Felöntjük a vizes tejjel és megsózzuk

Lassú tűzön besűrítjük. 

Ha besűrűsödött, akkor tejföllel lágyítunk az ízén a sóska mártás-nak.

Sült krumplival mártogatva szeretjük :)

Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept

Értékelések

Jelenleg nincs leadott értékelés.
Értékelés: