Sós tojásmuffin

Egy kapkodós reggelen vagy egy fáradt nap végén nehéz kitalálni, mi legyen a reggeli vagy a vacsora. Ez a muffin a tojásnak, sajtnak és a húsoknak köszönhetően szuper fehérjeforrás. A zöldségeknek hála pedig még vitaminokban és rostban is bővelkedik. Mivel van benne lassú felszívódású szénhidrát is, így laktató, egészséges reggeli vagy vacsora az egész család számára. A legjobb, hogy összesen 15 perc alatt elkészül, laktató, finom és egészséges is.

Hozzávalók 6 db-hoz:

  • 2 db tojás
  • 50 g kápia paprika
  • 50 g lila- vagy vöröshagyma
  • 50 g házi kolbász
  • 50 g sonka
  • 50 g trappista sajt
  • 10 g olíva olaj
  • 25 g zabpehelyliszt
  • 25 g barna rizsliszt
  • fél kávéskanál sütőpor (1 g)
  • bors
  • maréknyi zöldfűszer (bazsalikom vagy petrezselyemzöld)

Recept:

Az elkészítéséhez mindent kis kockákra vágunk, a sajtot lereszeljük kislyukú reszelőn. Ráöntjük az olajat és rászórjuk a liszteket és a sütőport. A tojásokat feltörjük, egy tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, majd villával felverjük. Az egészet összekeverjük és zöldfűszerrel ízesítjük.

Szilikon muffin formákat megtöltjük a keverékkel. Kb. 70 g/db

195 fokra előmelegített Air Fryerben 10 percig sütjük a muffinokat.

Én a Cosori Dual Blaze air fryerét használtam air fry módon, ha nálatok ennyi idő alatt nem sül át a közepe a muffinoknak, akkor adjatok neki még pár percet a sütőben.

MOST COSORI DUAL BLAZE AIR FRYERT NYERHETTEK A FB OLDALAMON!

Tejföllel tálaljuk. Jó étvágyat!

Előkészítési idő: 5 perc, Sütési idő: 10 perc, Összesen: 15 perc

Értékelések

Jelenleg nincs leadott értékelés.
Értékelés: