Sok fesztiválon árulnak sparheltes lángos-t. Ez annak a receptnek az itthoni változata. Nem kell hozzá más, mint egy szuper piaci lángos tészta és sok töltelék. ha teljes kiőrlésű tésztát szeretnél, akkor csak fogd a DIÉTÁS LÁNGOS tésztáját.
Lángoshoz:
Töltelékhez:
Egy tálba szitáljuk a lisztet és belekeverjük a sót.
A közepébe mélyedést csinálunk ahova beleszórjuk a cukrot, majd az élesztőt is belemorzsoljuk.
Erre öntjük a langyos vizet (kellemes kézmeleg)
Egy fakanállal vagy robotgéppel alaposan összedolgozzuk.
Ragadós marad!!!!! Úgy a jó, majd amíg kel, addig magába szívja a folyadékot.
Olajos kézzel összeszedjük és bőven körbelocsoljuk olajjal.
30-40 percet hagyjuk kelni
Olajos pultra borítva nyolc darabra vágjuk és gombócokat formázunk belőle olajos kézzel, mert még mindig ragadhat a tészta!!
10-15 percig hagyjuk kelni a tésztagombócokat. Ez a kis idő kell, hogy jól nyújthatóvá váljanak ragadás nélkül.
Ha letelt az idő olajos kézzel széthúzkodjuk a tésztát mintha sima lángost készítenénk, de ne nyújtsuk olyan vékonyra.
Egyik felére rárakjuk a tölteléket (nálam 40 g reszelt sajt és 40 g gépsonka kockára vágva), majd félbehajtjuk (levegőt igyekszünk kiszorítani) és a szélén lenyomkodjuk.
Nagyon óvatosan (mert nagyon lágy a tészta), olajos kézzel teflonos serpenyőbe emeljük. Nem kell olaj a serpenyőben, mert van elég a tésztán.
Közepes "lángon" kb 1-1,5 percig sütjük, míg szépen megpirul, majd megfordítjuk és a másik oldalát is megpirítjuk.
TIPP: Kontaktgrillben is tökéletes lesz az eredmény.
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on.
Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept
Ha tetszett a videó, akkor iratkozz fel a youtube csatornámra is az alábbi linkre kattintva.