Szóba került a csoportomban, hogy tud-e valaki a franchise hálózat termékéhez hasonló sajtkrémes rudat sütni. Megpróbáltam elkészíteni, de én a sajtkrémes kocka verziót valósítottam meg. Nem tökéletes, de szerintem egészen jó lett és hasonlít a boltira. A rossz evő gyerekeim kb 5 perc alatt eltüntették a teljes mennyiséget.
Ha más sós aprósüteményt is kipróbálnál, akkor ajánlom a Sajtos aprósütemény receptemet
A leveles tésztát ha fagyasztott, akkor megvárjuk míg szobahőmérsékleten kienged, majd két egyforma téglalapot nyújtunk belőle. Ne legyen hajszálvékony!!! Ha csak hűtött, akkor kiterítjük.
A sajtkrémet, az apróra reszelt sajttal és a sóval kikeverjük. 3 g sóval is finom, de szerintem a bolti verzió sósabb így kell hozzá az 5 g.
Egy teáskanál segítségével elosztjuk a tésztán a tölteléket úgy, hogy kb 1-1,5 cm lyukat hagyunk a kupacok között.
A töltelék nélkül maradt részeket alaposan lekenjük felert egész tojással.
A másik lapot ráterítjük, majd körbevágjuk mindegyik töltelék kupacot.
Ilyenkor már kb. előmelegíthetjük a sütőt 210 fokra úgy, hogy vizet rakunk a sütőbe azért, hogy gőztér legyen bent. Ha van a légkeverést is bekepcsoljuk.
Egyesével lenyomkodjuk a szélét mindegyiknek mielőtt a szilikonos sütőpapíros tepsire raknánk őket.
Bevágjuk a tetejét 1-2 helyen éles késsel vagy pengével.
Lekenjük a felvert egész tojással az összes sajtkrémes kocka tetejét.
Megszórjuk a liszttel kevert sajttal a tetejét.
Forró sütőbe toljuk és kevesebb, mint 10 perc alatt araynbarnára sütjük.
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept
Ha tetszett a videó, akkor iratkozz fel a youtube csatornámra is az alábbi linkre kattintva.