Varázslatos ahogy ez a néhány hozzávaló a sütőben pár perc alatt átalakul és saját levében sült csokitorta lesz belőle. Kezdőknek is ajánlom, hisz ezt a receptet Orsi barátnőmtől kaptam, aki arról volt híres, hogy a konyhában nagyon nincs a helyzet magaslatán.
Egy szó mint száz, ha valaki a vendégeit el akarja kápráztatni az nyugodtan vágjon bele és süssön saját levében sült csokitortát a siker nem marad el.
Ha kicsiben kipróbálndád akkor kattints ide a bögrés verzióért!
A tészta alkotóit összekeverjük, majd egy magas falú de kis méretű tepsi aljában elterítjük egy vizes kanál segítségével.
Összekeverjük a cukrot a kakaóporral és a forró vizet ráöntve feloldjuk a cukrot, majd az egészet ráöntjük a tésztára.
Nem kell megijedni eléggé furán néz ki ilyenkor, de mire megsül addigra a tészta feljön a tetejére az alján pedig sűrű csokiöntet képződik.
200 oC-os sütőben kb. 20-30 perc alatt megsütjük.
Nem kell szárazra sütni. Ha feljön a tészta a tetejére, akkor vegyük is ki.
Kanállal tányérra halmozzuk (az alján van a szósz tehát, amikor kivesszük fejre kell fordítani)
Még melegen vanília fagyival tálaljuk. Friss gyümölcsöt vagy gyümölcsöntetet, lekvárt is tehetünk a saját levében sült csokitorta tetejére.
TIPP: Előre el tudjuk készíteni, majd a vendégek érkezésekor már csak meg kell sütni és tálalni.
TIPP 2: Másnap is tökéletes mikróban megmelegítve 30 mp alatt
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept