Amikor diétázni kezdtem kiderült, hogy a batáta vagy más néven édesburgonya ajánlott jobban a sült krumpli helyett. Bevallom nem volt elsőre a kedvencem, de mostanra rájöttem, hogy hogy hogy lehet ropogós kérget varázsolni rá. Sokan keményítőt használnak erre a célra, de az gyors felszívódású szénhidrát így igyekszem kerülni. Így jött az ötlet, hogy barna rizsliszttel próbálkozzak. Jelentem nagyon finom ropogós sült batáta lett a végeredmény. Egy baj van vele, hogy nem bírtam abbahagyni az evést.
Egyéb diétás receptem ide kattintva elérhető.
Az édesburgonyát felkarikázzuk kb. 0,5-1 cm vékonyra, majd ugyanekkora csíkokat készítsünk belőle.
A hasábokat egy tálba rakjuk és megsózzuk. Hagyjuk állni, hogy kicsit nedvessé váljon a felülete, majd megszórjuk 30 g barna rizsliszt és 1 tk. pirospaprika keverékével. Alaposan rázni kezdjük, hogy a keverék nagy része rátapadjon.
Ha megvan, akkor 180 fokos olajsütőben kisütjük. Amikor kivettük a olajból konyhai papírtörlőre tesszük , hogy beszívja a felesleges olajat. Ízlés szerint sózzuk és paprikázzuk a ropogós sült batátát.
TIPP: Én ilyenkor füstölt paprikát szórtam rá. Isteni ízt kölcsönöz neki.
A teljes mennyiségre kb. 20 g rizsliszt tapadt csak rá, ami 15 g CH, a burgonya pedig 86 g CH ennek összege 106 g CH így maximum a felét együk meg egy ebédre, de jobb ha csak a harmadát és még pótoljuk mással a kieső CH-t.
a tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept
Csatlakozz diétás csoportomhoz a következő linken IRánytű - Kálci diétabarát receptjei, dietetikus közreműködésével