Palacsinta recept

Fedezd fel a tökéletes palacsinta receptet – Készíts Finom Palacsintát Bármikor!

A palacsinta világa végtelen lehetőséget kínál: töltve, hajtva, leöntve, sósan vagy édesen – a variációk száma szinte határtalan. Mégis, minden egyes ínycsiklandó palacsintához szükség van egy tökéletes palacsintatésztára, amit bármikor könnyedén elkészíthetünk.

Korábban nekem is kihívást jelentett a palacsinta készítése, hiszen a kelt tésztákat sokkal könnyebben kezeltem. Azonban a palacsinta tészta állagát sosem sikerült pontosan eltalálnom. Most azonban anyukámmal közösen kidolgoztunk egy receptet, ami garantáltan sikerülni fog! Ezzel a palacsinta recepttel biztos lehetsz benne, hogy a tészta mindig tökéletes állagú lesz.

Próbáld ki te is ezt az egyszerű, de nagyszerű palacsinta receptet, és élvezd a finom palacsintákat a saját konyhádban!

Ha mégis valami gyorsabbra vágysz próbáld ki a gofri receptemet

Hozzávalók kb 25 db-hoz:

  • 4 db M-es tojás
  • 6,5 dl tej
  • 300 g liszt
  • 2 evőkanál (30 g) olaj
  • 1 csipet só
  • 2 teáskanál (10 g) cukor

Recept:

A tojást a kb fele mennyiségű (3 dl) tejjel elkavarjuk, majd hozzáadjuk az olajat, sót, cukrot.

Hozzákeverjük a lisztet úgy, hogy csomómentes legyen. Azért csak a fele tejet adjuk hozzá, mert így könnyebb csomómentesre keverni a tésztát.

Pár percig állni hagyjuk, majd hozzáadjuk a maradék tejet (3,5 dl) is.

10 percig állni hagyjuk így is, hogy a liszt megszívja magát a folyadékkal.

Liszt minőségétől függően lehet, hogy egy pici tejet még kíván a tészta. Ha nem tudod jó vékonyra teríteni sütés közben adagolj még pici tejet a masszához. Sütés közben is lehet kíván pici tejet ahogy sűrűsödik.

Az én indukciós lapomon (10 fokozatú) hagyományos vas palacsintasütővel 6,5-es fokozaton sütöm.

Minden palacsinta előtt bekenem minimális olajjal a sütőt.

TIPP: Egy normál méretű vékony tésztás palacsinta 45 g nyers tésztából sül. Kérdezhetitek, hogy azt meg hogy a fenébe mérjem ki? nagyon egyszerű. A kimért tésztát tedd a tállal együtt a mérlegedre. A merőkanállal vegyél ki belőle 45 g-ot, ekkor a mérleg -45g-ot ír ki. nyomd meg a tára gombot még mielőtt a merőkanalat visszatennéd a tésztába. Ezt ismételd meg minden adag tésztánál.

TIPP: Kicsit izgalmasabbá tehetjük a palacsintát és a sütés se olyan unalmas, ha egy kevés tésztába holland kakaóport keverünk és amíg a palacsinta első oldal megsül, addig mintát rajzolunk bele bármilyen eszközzel amivel pl a mézeskalácsot is mintázzuk (zacskó kivágott csücsökkel). Utána megfordítva a mintás oldalt is készre sütjük.

 

Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept