Padlizsánkrém

A padlizsánkrém egy ízletes és könnyen elkészíthető zöldségkrém. A karakteres íze és krémes állaga kiválóan harmonizál a pirítós ropogós textúrájával, így a reggeli vagy könnyű vacsora kiváló választás lehet. Ebben a receptben megmutatom, hogyan készítheted el ezt a klasszikus ízű és rendkívül népszerű ételt otthon, hogy te is élvezhesd ennek a tradicionális ízt.

Hozzávalók:

  • 300 g kisült padlizsán hús (2 db nyers)
  • 150 g vöröshagyma (1 nagy fej)
  • 15 g olívaolaj (+ a padlizsán sütésére)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • feketebors (őrölt)
  • 30 g majonéz

Recept:

Félbevágjuk a padlizsánokat, bevagdossuk a felületét, olajjal lekenjük (olíva olajjal befújjuk), sózzuk, borsozzuk.

Egy tepsire rakjuk őket sorban.

180 C fokon légkeverés nélkül kb. 50 perc alatt átsütjük. (Air fryerben: 180 fok 20 perc)

Amíg sül a padlizsán, a hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.

Kevés olajon a vöröshagymát megdinszteljük. Ha egy kicsit megpirult a fokhagymát is rádobjuk és lehúzzuk a tűzről.

Ha a padlizsánok megsültek, a belüket kikaparjuk.

Az összes hozzávalót egy botmixer segítségével pürésítjük.

Teljeskiőrlésű kenyérből készült pirítóssal tálaljuk.

Értékelések

Jelenleg nincs leadott értékelés.
Értékelés: