Mini express pita kenyér

Villámgyors, pihe-puha finomság: Mini express pita kenyér, amit imádni fog a család!

Szeretnél valami kenyér félét készíteni, de nincs kedved órákig a konyhában állni? Ez a mini express pita kenyér recept éppen neked való! Mindössze néhány alapanyag, egy kis pihentetés, és máris a tányérodon a tökéletesen pufi, ropogós, mégis puha mini pita, amely nem csak a gyerekek kedvence lesz. Tökéletes szendvicsalap, de tunkoláshoz is ideális – legyen szó akár egy finom tojáskrémről, akár valamilyen ízletes zöldségkrémről. Dobd fel a hétköznapokat ezzel az egyszerű, de annál nagyszerűbb recepttel!

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 300 g búzafinomliszt
  • 1 tk. (5 g) só
  • 1 tk. (5 g) cukor
  • 15 g friss élesztő
  • 150 ml (150 g) langyos víz
  • 1 ek. (10 g) olaj

Recept:

A lisztet kimérjük, megsózzuk, a közepébe mélyedést készítünk. A mélyedésbe belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot és ráöntjük a langyos vizet. Hagyjuk felfutni az élesztőt. Az olajat is beleöntjük. Kidagasztjuk a tésztát és 20 percen át kelni hagyjuk. Lisztezett pulton a megkelt tésztát 12 részre osztjuk (40 g/db), gömb alakúvá formáljuk és hagyjuk 10 percet pihenni. Ezután mindegyiket egy kb. 8 cm átmérőjű körré nyújtjuk.

Réteslisztbe forgatjuk, és újabb 10 percig pihentetjük. Forró száraz tapadásmentes serpenyőben sütjük.

Egyszerre kb. 3 darab fér be. Oldalanként kb. 3 percig sütjük közepes „lángon”, amíg felfújódik a tészta és egy kis színt kap.

TIPP: Félbevágva nagyon érdekes szendvics alap a gyerekeknek az uzsonnásdobozba. Megkenhetjük tojáskrémmel vagy valamilyen zöldségkrémmel is. Tunkoláshoz is tökéletes. Gergő fiam megkente fokhagymás tejföllel.