Mini csokoládés sajttorta

Nagyon régóta szemezgetek sajttorta receptekkel, de valahogy nem álltam neki soha. Gondoltam egy merészet és muffin formában készítettem el a mini csokoládés sajttorta receptemet így sokkal könnyebben kezelhető sütemény a végeredmény.

További Sütemény receptjeimet ide kattintva találod 

Hozzávalók: 12 db-hoz

Tésztához

  • 180 g kakaós keksz
  • 80 g sótlan vaj

Krémhez

  • 100 g csokoládé
  • 250 g mascarpone
  • 70 g porcukor
  • 5 g holland kakaópor
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 60 g tejszín
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • Csoki ganache-hoz
  • 150 g csokoládé
  • 100 g habtejszín
  • 30 g sótlan vaj


 

Recept:

A muffin sütőformát kibéleljük muffin papírral. 

A kekszet késes aprítóba helyezzük, majd ha teljesen apróra vágtuk belekeverjük az olvasztott vajat. Mindegyik forma aljába teszünk egy picit a keksz keverékből (kb. 22 g/db) és belenyomkodjuk. Előmelegített 180 fokos sütőben 5 percig sütjük.

Ha megsült visszavesszük a sütő hőmérsékletét 150 fokra.

A krémhez a csokoládét gőz felett vagy mikrohullámú sütőben felolvasztjuk és félrerakjuk. Robotgép habverőjével a mascarponét a cukorral és a kakaóporral kikeverjük, majd ehhez a keverékhez adjuk a tojást és a tojás sárgáját, majd belecsurgatjuk a tejszínt is. (nem kell habbá verni előtte). Ha már szépen elkeveredett, akkor keverjük bele a felolvasztott, de nem forró csokoládét és a vanília aromát is. Minden muffin formába kanalazunk belőle (kb. 45 g/db). Ha készen vagyunk, akkor berakjuk a sütőbe őket 150 fokra 25 percre, majd kikapcsoljuk a sütőt és még 5 percig hagyjuk őket bent a sütőben. Ha kihűltek, akkor még rakjuk őket 2 órára a hűtőbe. 

Közben elkészítjük a csokoládé ganache-t oly módon, hogy a csokira ráöntjük a forró tejszín felét, majd miután elkevertük vele a maradékot lassan csurgatva kevergetjük, amíg sima és fényes nem lesz a keverék. Ekkor keverjük bele a darabolt vajat. Ezt öntjük a kihűlt mini csokoládés sajttorták tetejére. Ez utánhűtőben kb. 1 óra alatt megszilárdul rajta a ganache. 

Hűtőszekrényben 5 napig tárolható.

Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept