Nagyon régóta szemezgetek sajttorta receptekkel, de valahogy nem álltam neki soha. Gondoltam egy merészet és muffin formában készítettem el a mini csokoládés sajttorta receptemet így sokkal könnyebben kezelhető sütemény a végeredmény.
További Sütemény receptjeimet ide kattintva találod
Hozzávalók: 12 db-hoz
Tésztához
Krémhez
Recept:
A muffin sütőformát kibéleljük muffin papírral.
A kekszet késes aprítóba helyezzük, majd ha teljesen apróra vágtuk belekeverjük az olvasztott vajat. Mindegyik forma aljába teszünk egy picit a keksz keverékből (kb. 22 g/db) és belenyomkodjuk. Előmelegített 180 fokos sütőben 5 percig sütjük.
Ha megsült visszavesszük a sütő hőmérsékletét 150 fokra.
A krémhez a csokoládét gőz felett vagy mikrohullámú sütőben felolvasztjuk és félrerakjuk. Robotgép habverőjével a mascarponét a cukorral és a kakaóporral kikeverjük, majd ehhez a keverékhez adjuk a tojást és a tojás sárgáját, majd belecsurgatjuk a tejszínt is. (nem kell habbá verni előtte). Ha már szépen elkeveredett, akkor keverjük bele a felolvasztott, de nem forró csokoládét és a vanília aromát is. Minden muffin formába kanalazunk belőle (kb. 45 g/db). Ha készen vagyunk, akkor berakjuk a sütőbe őket 150 fokra 25 percre, majd kikapcsoljuk a sütőt és még 5 percig hagyjuk őket bent a sütőben. Ha kihűltek, akkor még rakjuk őket 2 órára a hűtőbe.
Közben elkészítjük a csokoládé ganache-t oly módon, hogy a csokira ráöntjük a forró tejszín felét, majd miután elkevertük vele a maradékot lassan csurgatva kevergetjük, amíg sima és fényes nem lesz a keverék. Ekkor keverjük bele a darabolt vajat. Ezt öntjük a kihűlt mini csokoládés sajttorták tetejére. Ez utánhűtőben kb. 1 óra alatt megszilárdul rajta a ganache.
Hűtőszekrényben 5 napig tárolható.
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept