Mindenki másképp készíti a zöldborsó főzeléket. Nálunk a család két részre szakadt. Kisfiam kedvencét mutatom most be nektek a menzás zöldborsófőzelék-et, de megtalálhatjátok a MAGYAROS ZÖLDBORSÓFŐZELÉK receptjét is a honlapon, ami pedig a férjem kedvence.
Ha konzerv borsóval dolgozunk az azért jó, mert nem kell már főzni, mivel előfőzötten vásároljuk meg. Ebben az esetben nagyon gyorsan lehet főzeléket készíteni belőle.
A lisztből és az olajból világos zsemleszínű rántást készítünk.
Ha megpirult, mehet rá a borsó. (A konzerv levét nem használjuk fel) Ezzel is elkeverjük a rántást.
Ráöntjük a tejet és sózzuk.
Lassú lángon kevergetve hagyjuk besűrűsödni. A legvégén rakjuk hozzá a cukrot.
Ne zavarjon meg senkit, hogy ilyenkor még hígnak tűnik. Amint egy picikét hűl azonnal sűrűbbé fog válni.
Ha friss vagy fagyasztott borsóval dolgzunk a menzás zöldborsófőzelék esetén, akkor a sós vízben megfőzzük a bosót majd leszűrjük és a végén rántjuk be a fenti módon elkészített rántással.
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept