Mentcsokirály – Gergő féle kevert süti

Úgy néz ki, hogy Gergő fiam lesz az, aki a nyomdokaimba lép. Hihetetlen érzéke van az ízekhez. Az első ötlete a bazsalikomos kenyér volt, ami nagyon finom lett. Most pedig fogott egy füzetet és felírt hozzávalókat, amiből készítettünk egy süteményt. Komolyan mondom, hogy azt gondoltam, hogy ehetetlen lesz, de számomra hihetetlen módon kimondottan nagyon finom. Nem szeretem az édességet, de ebből megettem egy kis kockát félredobva a diétámat.

 

Hozzávalók:

 

  • 2 db M-es tojás
  • 150 g kristálycukor
  • 125 g margarin 
  • Fél citrom reszelt héja

 

Száraz hozzávalók:

  • 22 dkg (220 g) búzafinomliszt
  • 12 g (1 csomag) sütőpor
  • 40 g darált dió
  • 30 g holland kakaópor
  • 15 db mentalevél
  • 1 dl (100 g) tej
  • 50 g apróra vágott csoki vagy csokipasztilla

 

Recept:

A cukrokat az egész tojásokkal habosra keverjük. - Nem kell külön felverni a fehérjét. -  Beledolgozzuk robotgéppel a puha margarint és belekeverjük a reszelt citrom héját.

Ehhez adjuk a száraz hozzávalók keverékét. Sűrű massza lesz a végeredmény.

A tejet és a menta leveleket botmixerrel összedolgozzuk, majd ezt is a masszához öntjük és óvatosan belekeverjük. Legvégén megy bele a csoki.

Alul sütőpapíros az oldalán margarinnal kikent tepsibe (Nálam: 32 cm*20 cm) kenjük. 

 

Ezt a méretű zománcos tepsit megvásárolhatjátok a SÜSS VELEM webáruházban ide kattintva

 

180 oC-on sütjük alul-felül sütéssel 30 percig, tűpróbával ellenőrizzük.

Kifordítjuk a tepsiből egy vágódeszkára és miután kihűlt háromszög alakra vágjuk. Ízlés szerint porcukorral szórva vagy tejszínhabbal tálaljuk.