Lehetőségem adódott gyönyörű fekete meggyet szedni a szomszéd néni fájáról. Kerestem egy jó süti receptet hozzá, így elolvastam párat és kialakítottam a saját meggy pite verziómat.
Egyéb sütemény recepteket ITT találtok
Töltelék:
Tészta:
A meggyet kimagozzuk és megszórjuk cukorral. Többször megkeverjük, majd egy éjszakára (pár órára) hűtőbe tesszük. Ha elég levet engedett, akkor lecsöpögtetjük.
A levéből 4 dl-t elkeverünk egy csomag vaníliás pudingporral és megízesítjük a fahéjjal. Állandó kevergetés mellett addig főzzük amíg be nem sűrűsödik, majd belekeverünk 500 g-ot a lecsepegett meggyből és még egy picit főzzük állandóan kevergetve.
A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk. Egy kisebb tortaforma alját kibélelünk sütőpapírral az oldalát pedig kikenjük margarinnal és beszórjuk liszttel. Két részre vesszük a tésztát, majd az egyik felét kerekre nyújtva a tortaforma aljába rakjuk.
Erre megy a meggyes töltelék, majd a maradék tésztát kinyújtva tetszés szerint kiszúrunk formákat és azzal borítjuk a meggy tetejét.
180 oC-on alul felül sütésen addig sütjük, míg a teteje meg nem pirul. Kb 1 óra.
Teljes kihűlés után levesszük a tortaforma oldalát és porcukorral szórva tálaljuk.
TIPP: A maradék levet használhatjuk szörpként.
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept