A kedvenc savanyúságom a marinált paprika. Eddig mindig anyukám készítette nekem. Tegnap gyorsan elkértem a receptet, mert sok paprika pirosodott meg a kertben egyszerre.
Egyéb finom köreteket és salátákat itt találsz: KÖRETEK ÉS SALÁTÁK
A vízet felforraljuk.
A forró, lobogó vízbe dobjuk a megtiszított, ízlés szerint darabolt paprikát.
Ha felforrt még egy picit hagyjuk főlni, de nem puhítjuk meg.
Kiszedjük a forró vízből a zöldséget, majd steril befőttes üvegekbe rakjuk.
Főzővízbe belekeverjük a sót, cukrot, ecetet, tartósítót.
A paprikára öntünk a léből annyit, hogy ellepje.
Erre rétegezünk kb fél cm vastagságban olajat, majd lezárjuk a befőttesüveget.
Néhány nap után fogyasztható a marinált paprika, de hónapokig eláll.
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept