Ha szereted a mákot, akkor ez az a recept, amit kötelező kipróbálnod. Legjobb dolog, ami mákkal történhet az, hogy máktorta lesz belőle. Bonyolultnak tűnhet első olvasatra, de biztosíthatlak, hogy nem az.
Egyéb sütemény receptjeim ide kattintva érhetők el.
A darált mákot, a cukorral, a búzadarával és a tejjel összeöntjük, és nagyon lassú tűzön melegítve összemelegítjük.
Megfőzzük a vanília pudingot.
Mindkettőt lehűtjük, majd összekeverjük őket.
A 3 tojás fehérjét a sütőporral kemény habbá verjük
3 tojás sárgáját habosra verünk 4 evőkanál cukorral, majd belekeverjük a túrót is.
Belekeverjük óvatos mozdulatokkal a túrós tojássárgájába a tojásfehérjét.
A kihűlt mákos pudingba keverünk a túrós keverékből 150 g-ot.
Egy nagyobb tortaforma alját sütőpapírral kibélelünk, majd az oldalát kikenjük margarinnal és lisztezzük.
Tészta hozzávalóit is összekeverjük, majd a tortaforma aljába simítjuk.
Erre kanalazzuk a mákos keveréket
Legvégül nagyon óvatosan rákanalazzuk a túrós hab maradékát úgy, hogy teljesen beborítsuk a mákos réteget
170 oC-on sütjük alul felül sütésen kb 2,5 órán át. Mindenképpen tűpróbázzuk, mert a megsült torta mákos rétege nem ragad a beledugott pálcára! Mire megsül a teteje szépen bebarnul.
TELJESEN kihűlve szeleteljük
Porcukorral szórva tálaljuk.
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept