Majonézes krumplisaláta

Ez a recept egy egyszerű krumplisalátát takar, amelyet könnyű elkészíteni, mégis garantáltan lenyűgöző lesz minden ízlelőbimbó számára. Legyen ez a frissítő krumplisaláta a következő ünnepi étkezés vagy családi összejövetel dísze, és hagyjátok, hogy az ízek egyszerűen önmagukért beszéljenek. A krumpli krémes textúrája, a hagyma édes csípőssége, valamint a tejföl és mustár gazdag ízei együttesen alkotják ezt a könnyű, de ízletes fogást.

Hozzávalók:

  • 0,5 kg (500 g) krumpli
  • 400 g tejföl
  • 40 g mustár
  • 80 g majonéz
  • 10 g só
  • bors
  • 1 fej (150 g) fehér hagyma (kevésbé csípős és édesebb, mint a vörös fajta

Recept:

A krumplit megmossuk és sós vízben héjastul puhára főzzük.

Közben a hagymát félbevágjuk, majd vékony szeletekre szeljük. A 10 g só egy kis részét rászórjuk és állni hagyjuk.

A tejfölbe keverjük a majonézt és a mustárt, majd a maradék sót is hozzáadjuk és borsozzuk.

Ha megfőtt a krumpli lehűtjük, majd a héját eltávolítjuk és kb. fél cm-es szeletekre vágjuk.

A tejfölbe keverjük a lesózott hagymát, majd óvatosan beleforgatjuk a krumplit.

A hűtőszekrényben pihentetve a saláta minden ízjegye összeér, kialakítva azt a karakteres, friss és lágy ízvilágot, amely ideális választássá teszi a nyári piknikekre vagy grillpartikra, de egy ünnepi asztalon is megállja a helyét.

Értékelések

Jelenleg nincs leadott értékelés.
Értékelés: