Mindenki másképp készíti a zöldborsó főzeléket. Nálunk a család két részre szakadt. Férjem kedvencét mutatom most be nektek a magyaros zöldborsófőzelék-et, de megtalálhatjátok a MENZÁS ZÖLDBORSÓFŐZELÉK receptjét is a honlapon, ami pedig a kisfiam kedvence.
Ha konzerv borsóval dolgozunk az azért jó, mert nem kell már főzni, mivel előfőzötten vásároljuk meg. Ebben az esetben nagyon gyorsan lehet főzeléket készíteni belőle.
A lisztből és az olajból világos zsemleszínű rántást készítünk.
Ha megpirult belebobjuk az apróra vágott fokhagymát és lehúzzuk a tűzről.
Ekkor kerül bele a pirospaprika is.
Ha ezt is elkevertük mehet rá a borsó. ezzel is elkeverjük a rántást.
Ráöntjük a vizet, majd sózzuk és lassú lángon kevergetve hagyjuk besűrűsödni.
Ne zavarjon meg senkit, hogy ilyenkor még hígnak tűnik. Amint egy picikét hűl azonnal sűrűbbé fog válni.
Ha friss vagy fagyasztott borsóval dolgzunk a magyaros zöldborsófőzelék esetén, akkor a sós vízben megfőzzük a bosót és a végén rántjuk be a fenti módon elkészített rántással.
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept