Magvas graham péksütemény

graham zsemle

A graham liszt nagyon hasonlít a teljes kiőrlésű liszthez mégsem az. A szemcsemérete is más és a búzaszem mellett a búza megtisztított héját, a korpát is beleőrölik egy különleges módon, így válik ez a liszt természetes módon rostban gazdaggá. A különleges őrléséből adódó a liszt és a korpa különböző szemcseméretének köszönhetően jótékony hatással van az emésztésre, elősegíti a lassabb szénhidrát felszívódást.

Igazán finom, egészséges magvas graham péksütemény-t tudsz készíteni ezzel a recepttel. Lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmaz így cukorbetegek, inzulinrezisztensek, terhességi diabéteszben szenvedők és diétázók is fogyaszthatják. Ha a tejet tejszín és víz keverékével helyettesítjük, akkor 100%-ban lassú felszívódású és a magvak zsírtalma tovább csökkenti a felszívódást!

Többi DIÉTÁS receptem itt eléhető:

Hozzávalók:

  • 500 g graham búzaliszt (lehet teljes kiőrlésű búzaliszt is)
  • 100 g búzasikér
  • 100 g mag pirítva (tésztába beledagasztva)
  • 10 g só (2 teáskanál)
  • 2,5 dl langyos tej (2,8%) VAGY 25 g habtejszín (cukormentes) és 2,25 dl víz
  • 2,5 dl langyos víz
  • 25 g élesztő
  • 30 g olvasztott vaj vagy margarin
  • Magvak a forgatáshoz

Elkészítés:

Értékelések

Jelenleg nincs leadott értékelés.
Értékelés: