Két receptem házasítása lett ez a péksütemény, ami nem más mint a magvas fehér háromszög. Nagyon ízlett a
A tejet és a vizet összeöntjük és elkeverjük benne a tejfölt, majd meglangyosítjuk annyira hogy kellemes meleg legyen, de ne forró. A lisztbe belekeverjük a sót és a pirított magvakat (kihűtve) a közepébe mélyedést készítünk, ahova belemorzsoljuk az élesztőt és beleöntjük a langyos tejfölös keveréket. Az egészet összegyúrjuk és valamennyire összedolgozzuk. Ha már kicsit összeállt a tészta mehet bele a puha vaj, majd ezzel együtt kidagasztjuk a tésztát. Dagasztás után 40-45 percet kelesztjük, ami után 10 db-ba vágjuk (kb 100 g/db), gombóccá formázzuk. 10 percet pihentetjük a gombócokat. Ez azért kell, hogy könnyen formázhatóvá váljon. Ezután megformázzuk háromszögnek őket, majd vízbe végül pedig nem pirított magokba forgatjuk. Az alábbi videón jól látszik a formázás: (11:20 után kezdődik) Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket. 210 fokra előmelegítjük a sütőt alul felül sütésen. A sütő aljába tegyünk vizet (a víz melegedjen együtt a sütővel így gőz keletkezik bent) Kb 30 percet kelesztjük a kész péksüteményeket. Kb 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük a háromszögeket. Amikor kivesszük adunk nekik egy kis vizes spriccelést. hideg helyre tesszük hűlni. Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept Ha kíváncsi vagy a recept tápanyag értékeire, akkor kattints a SajátRecept oldalára.Hozzávalók 10 db-hoz:
Recept:
TIPP: Én újrahasznosítható sütőpapírt használok. Nagyon gazdaságos, hiszen évekig használható és mindemellett környezetbarát megoldás! Beszerezhetitek Süssvelem Webáruházból