Szerttem volna ha a mindennapi diétás pékárumat el tudom készíteni gyorsan és egyszerűen a Cosori Dual Blaze Forrólevegős Sütőjében. A kedvenc tésztámat fogtam alapul, ami a sokmagvas bagett és megformáztam zsemlének úgy, hogy pont kitöltse a teljes kosarat. Így nem lesz egyszerre nagy mennyiség belőle csak annyi, ami pár nap alatt elfogy
A lisztet, a zabpelyhet és a sikért kimérjük és belekeverjük a sót és a pirított magvakat is, a közepébe mélyedést készítünk. A mélyedésbe belemorzsoljuk az élesztőt és ráöntjük a langyos vizet, majd összekeverjük. Ebbe rakjuk a hideg vajat. Lágyabb kelt tésztát dagasztunk, amelyet 40 percen át kelni hagyunk.
Felvágjuk 4 db-ra a tésztát kb. 135 g/db és négy császárzsemlét formázunk belőle. Kilapogatjuk, majd feltekerjük és összecsípjük az illesztésnél a tésztát, majd a videó szerint megformázzuk. Mindegyiket vízbe mártjuk és utána nem pirított magvakba.
A kosárba helyezett zsemléket a nem bekapcsolt gépbe rakjuk és kelesztjük kb. 25 percet, majd bekapcsoljuk Cosori Dual Blaze Forrólevegős Sütőjét BAKE módra 180 fokra és 15 percre. Amikor lejárt a sütési idő, akkor lespricceljük a zsemléket hideg vízzel.
TIPP: Ha fogyni is szeretnél, akkor a külső magvakba forgatást érdemes kihagyni.
FIGYELEM: Más típusú készülékekben, ha nincs alsó fűtőszál, akkor ajánlott megfordítani a zsemléket a sütés végén. A hőmérséklet és az idő készülékenként eltérő.
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept