Levendulaszörp

A levendula nem csupán egy gyönyörű virág, amely a kertünk éke lehet, hanem egy sokoldalú gyógynövény is, amelyet számtalan módon felhasználhatunk a konyhában.

A levendulaszörp egy igazán különleges és frissítő ital, amely tökéletesen megragadja ennek a csodálatos növénynek az illatát és ízét. Ezzel a szörppel nem csak hűsítő frissítőt készíthetsz magadnak és szeretteidnek, hanem kreatív alapanyagként is használhatod koktélok vagy desszertek elkészítéséhez.

A levendulaszörp recept egyszerű, így akár kezdőként is bátran nekivághatsz. A saját készítésű szörp különlegessége abban rejlik, hogy pontosan tudod, milyen alapanyagok kerülnek bele, így garantáltan adalékanyag-mentes, természetes italt kínálhatsz. Fedezd fel velünk a levendula varázsát, és készítsd el ezt a mennyei szörpöt, amely garantáltan elhozza a nyár illatát és ízét minden pohárba!

Hozzávalók a szörphöz: (higítani kell) 

  • két marék (kb. 100 virág) Levendulavirág
  • 1 kg kristálycukor
  • 1 liter víz
  • 25 g citromsav ( előbb mindenki kevesebbet rakjon és kóstolja meg neki mi a jó)

Recept:

A kristálycukrot egy edénybe öntjük, majd felöntünk a vízzel.Addig kevergetjük, míg el nem olvad a cukor.

Ha felforrt a szirup, akkor belekeverjük  a citromsavat is és beletesszük a virágokat. Kihűlésig hagyjuk szoba-hőmérsékleten állni.

Leszűrjük és hűtőben tároljuk.

Ízlés szerint vízzel hígítva fogyasztjuk. Nálunk a 30 g szörp egy pohár vízbe higítás vált be.

Én ezt a mennyiséget hűtőben tárolom. Télre lehet borkősavval tartósítani a bodza szörp-öt 3 g/liter mennyiségben. A leszűrt szörpből 1 dl-t vegyetek ki és ebben oldjátok fel a borkősavat. Ezt keverjétek bele a többi szörpbe.