A levendula nem csupán egy gyönyörű virág, amely a kertünk éke lehet, hanem egy sokoldalú gyógynövény is, amelyet számtalan módon felhasználhatunk a konyhában.
A levendulaszörp egy igazán különleges és frissítő ital, amely tökéletesen megragadja ennek a csodálatos növénynek az illatát és ízét. Ezzel a szörppel nem csak hűsítő frissítőt készíthetsz magadnak és szeretteidnek, hanem kreatív alapanyagként is használhatod koktélok vagy desszertek elkészítéséhez.
A levendulaszörp recept egyszerű, így akár kezdőként is bátran nekivághatsz. A saját készítésű szörp különlegessége abban rejlik, hogy pontosan tudod, milyen alapanyagok kerülnek bele, így garantáltan adalékanyag-mentes, természetes italt kínálhatsz. Fedezd fel velünk a levendula varázsát, és készítsd el ezt a mennyei szörpöt, amely garantáltan elhozza a nyár illatát és ízét minden pohárba!
Hozzávalók a szörphöz: (higítani kell)
Recept:
A kristálycukrot egy edénybe öntjük, majd felöntünk a vízzel.Addig kevergetjük, míg el nem olvad a cukor.
Ha felforrt a szirup, akkor belekeverjük a citromsavat is és beletesszük a virágokat. Kihűlésig hagyjuk szoba-hőmérsékleten állni.
Leszűrjük és hűtőben tároljuk.
Ízlés szerint vízzel hígítva fogyasztjuk. Nálunk a 30 g szörp egy pohár vízbe higítás vált be.
Én ezt a mennyiséget hűtőben tárolom. Télre lehet borkősavval tartósítani a bodza szörp-öt 3 g/liter mennyiségben. A leszűrt szörpből 1 dl-t vegyetek ki és ebben oldjátok fel a borkősavat. Ezt keverjétek bele a többi szörpbe.