Mindenféle kenyér létezik a világon. Most egy olyat mutatok nektek, ami sok országban nagyon népszerű és rengeteg neve van pl. Naan kenyér. Ez egy nagyon egyszerű lepénykenyér az a jó benne, hogy nem élesztős és 10 perc alatt elkészül úgy, hogy még a sütőt se kell bekapcsolnod. Tökéletes azokon az estéken, amikor rohanunk és nincs kenyerünk vagy nincs időnk kelt tésztát készíteni.
A joghurtot és a vizet az olajjal elkeverjük, majd beleszórjuk a lisztet, a sót és a sütőport. Összekeverjük a tésztát. Nem árt neki, ha dagasztógéppel csináljuk, hiszen a lisztnek itt is meg kell magát szívni a folyadékokkal.
Egy nagyon jó kis ruganyos nem ragadós tésztát kell kapnunk. 6 felé osztjuk, majd mindegyiket akkorára nyújtjuk lisztes pulton, amekkora a serpenyőnk.
Minimálisan olajozott teflonos serpenyőben sütjük kb. fele "lángon". Én az indukciós lapomat 6-osra állítottam a 10es skálán. Úgy állítsátok, mintha palacsintát sütnétek.
Egyik oldalát kb. 2 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha már látjuk, hogy szépen megpúposodott. Ekkor megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük. Érdemes lenyomni, ahol felpúposodik.
Még forrón megkenhetjük vajjal vagy fokhagymás vajjal :)
Tunkolásra és szendvicsnek is alkalmas, de bármire jó, amire egy tortillát használnál!
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept