A lencsét néhány órára beáztatjuk vízbe.
Ha kicsit megszívta magát lemossuk és egy fazékba tesszük a lencsét.
Fél hagymát, a karikára vágott répát és a füstölt húst is beledobjuk, felöntjük vízzel. Ételízesítővel, sóval és mustárral ízesítjük.
Addig főzzük amíg a lencse és a répa meg nem puhul.
Ez idő alatt az olajból és a lisztből világos zsemleszínű hagymás pirospaprikás rántást készítünk. (Az apróra vágott hagymát már a pirulás megkezdődésekor belerakjuk, a pirospaprikát csak akkor ha már kész a rántás)
Ha megfőttek a zöldségek, akkor berántjuk a levest.
Ekkor egy tojásból és lisztből galuskát készítünk, majd egy kanál és kés segítségével beleszaggatjuk a levesbe.
Hagyjuk, hogy felforrjon újra a leves és ha a galuska megfőtt már tálalhatjuk is.
Tejföllel tálaljuk