Van egy EXPRESS SÖRKIFLI receptem , amit nagyon szeretek, mert nagyon gyorsan megvan ha váratlan vendégek jönnek, de másnapra már nem olyan finom.
Nyáron volt szerencsém találkozni egy messzi barátnőmmel, aki uzsonnára sörkiflit készített és a hazafelé útra is csomagolt nekünk belőle. Hihetetlenül finom puha szinte felhő szerű volt a tésztája így kiérdemelte a legfinomabb sörkifli címet. Maradt pár db, ami napokig változatlanul puha és finom volt. Így egyértelmű volt, hogy ezt a receptet is meg kell írnom a honlapra! Köszönöm Rita!!!!
A lisztet beleöntjük egy keverőtálba, mehet hozzá a só, közepébe morzsoljuk az élesztőt és rászórjuk a cukrot.
Kézmelegre meglangyosítjuk a tejet, majd az élesztőre öntjük.
Beletesszük a tejfölt és a sajtkrémet, majd beleöntjük az olajat.
Összekeverjük, majd kidagasztjuk. Nagyon puha, jól formázható tésztája van.
Egy órát hagyjuk kelni a tésztát.
Ha megkelt, akkor 3 egyenló darabra vágjuk és cipóvá formázzuk.
Addig hagyjuk kelni, amíg kb 50 g vajat feldarabolunk 36 db csíkká. (kb olyanra, mint egy vastagabb gyufa)
Kerekre nyújtunk minden darabot, amekkorára csak tudjuk.
A darabokat 12 cikkre vágjuk. Mindegyik cikk vastagabb végére teszünk egy darab vajat.
TIPP: Ízlés szerint tölthetjük a vaj mellett sonkával, sajttal vagy kolbásszal.
Feltekerjük kifli alakúra a körcikkeket.
Szilikonos sütőpípírral bélelt tepsire rakjuk őket. Lekenjük a tetejét egy egész felvert tojással. Megszórjuk a tetejét sajttal vagy magvakkal, de csupaszon is maradhat.
Kb. 15 percig hagyjuk kelni a kész kifliket.
A sütőt ezalatt alul felül sütésen 180 fokra előmelegítjük. Vagy légkeverésen 160 fokra.
Aranybarnára sütjük kb. 30 perc alatt a legfinomabb sörkifli-t.
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept
Ha tetszett a videó, akkor iratkozz fel a youtube csatornámra is az alábbi linkre kattintva.