A legírozásról nem tudtam, hogy mi így utánaolvastam és nagyon megtetszett az eljárás, így ki kellett próbálnom egy krémlevesen. Így született meg a kukorica krémleves receptje. Nem tolakodó a kukorica íze benne, nagyon gyors (kb fél óra) így meleg vacsorának kiváló ötlet hideg téli napokon.
Ha jobban szereted a tartalmas (darabos) leveseket, akkor próbáld ki a KUKORICA LEVES receptemet!
A konzerv kukoricát felöntjük 1 liter vízzel, majd botmixerrel pépesítjük, amennyire csak tudjuk. Sózzuk, cukrozzuk.
TIPP: Díszítéshez rakhatunk félre pár szem kukoricát!
Felforraljuk.
Amíg melegszik, addig a lisztből és a vajból világossárga rántást készítünk.
Amikor felforrt a leves, akkor belerakjuk a rántást és még tovább forraljuk pár percig.
Az egészet egy szűrőn átszűrjük. Ezt azért kell, hogy a kukorica kemény bevonatát felfogjuk.
Előkészülünk a legírozáshoz: Elöblítjük a lábast, amiben főtt a levesünk. Egy tojás sárgáját és 100 ml tejszínnel kikeverünk benne.
Ehhez merőkanalanként folyamatosan keverve hozzáadjuk a forró levest. Ettől a tojássárgája is hőkezelést kap, nem marad nyers.
Ha benne van a fele mennyiségű leves, akkor már beleönthetjük a maradékot egyben.
A legvégén kb 20 g apró kockákra vágott vajat keverünk bele.
A legírozás után már tilos forralni a levest, mert kicsapódik.
Levesgyönggyel vagy pirított kenyérkockával tálaljuk a kukorica krémleves-t.
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept