Nálunk a krumplipüré nem szokott nagy sikert aratni, így inkább ezt a hagymás törtkrumpli-t szoktam készíteni. Nagyon finom kellemes hagyma íze van és selymesen krémes a végerdmény a tejszíntől.
Egyéb KÖRET recepteket is találtok a honlapon.
Ez nagyon egyszerű. A zárójelben lévő mennyiségek kb 5 db combhoz elegendőek (nálunk).
A krumplit (kb 1 kg) megpucoljuk, kockákra vágjuk és megfőzzük sós vízben.
Amíg fől a krumpli, addig (kb 150 g) hagymát kevés olajon vagy zsíron megpirítunk. Akkor jó ha nem csak üveges hanem kap egy kis színt is. Tehetünk bele szalonnát is.
Ezután, ha megfőtt a burgonya a főzővizet leöntjük és egy krumplitörővel összetörjük vagy csak hagyjuk keverés közben összetörni úgy még darabosabb. Az a jó ha darabos marad, mert nem krumplipüré a cél.
Ekkor teszünk bele egy kis darab (25-30 g) vajat, hogy felolvadjon benne.
Beleöntjük a pirított hagymát és öntünk bele cukrozatlan habtejszínt.
Elkeverjük és megkóstoljuk. Ízlés szerint megsózzuk. Vigyázzunk, mert a krumpli sós vízben főtt nehogy elsózzuk.
Ha nem elég krémes a törtkrumpli, akkor bátran adjunk hozzá még tejszínt, de vigyázzunk nehogy folyós legyen a végerdmény. Az én krumplim probléma nélkül megitta a 2 dl-es tejszínt.
https://www.tiktok.com/@kalcirecept/video/7135098384389557510?is_from_webapp=1\u0026sender_device=pc\u0026web_id=7133594201397708294","type":"video","providerNameSlug":"tiktok","responsive":true} -->Sült csirkecommbhoz vagy fasírthoz is nagyon jól illik.
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept
Ha kíváncsi vagy a recept tápanyag értékeire, akkor kattints a SajátRecept oldalára.