Ez a klasszikus recept mindig is a kedvenceim közé tartozott, de valahogy mindegyikben volt valami, ami miatt azt éreztem, hogy nem tökéletes így kidolgoztam egy nagyon egyszerű verziót rá. Eddig ez lett a legfinomabb, amit ettem. Remélem nektek is beválik
Elkészítjük a piskótát. A tojások sárgáját a cukorral és a langyos vízzel habosra verjük úgy, hogy a vizet csak apránként öntjük hozzá. Addig verjük, amíg a cukor el nem olvad. Nagyon fontos, hogy ne legyen benne cukor szemcse! Belekeverjük a sütőporos lisztet. A tojásfehérjéket is kemény habbá verjük és a keverékbe óvatosan belekeverjük. Egy 35×25 cm-es 5 cm magas tepsibe szilikonos sütőpapírt terítünk és beleöntve a piskótát 180 o C-on előmelegített sütőben alul-felül sütéssel megsütjük kb. 30 perc alatt (tűpróba). A megsült piskótát kihűtjük, majd 5x5 cm-es kockákra vágjuk.
Elkészítjük a mázat. A hozzávalóit egy lábasba mérjük, majd óvatosan felmelegítjük. Ha felolvadt a margarin, akkor nagyobb hőfokon egy kicsit hagyjuk bugyogni. Folyamatosan kevergetjük.
Ha szép fényes a keverékünk, akkor levesszük a tűzről és picit hagyjuk hűlni, de nem teljesen hűtjük ki.
Ebbe a mázba mártjuk a piskóta kocka oldalait, de vigyázzunk, hogy ne áztassuk el a piskótát. Éppen csak belemártjuk.
TIPP: Én csak 4 oldalát mártottam be, majd leraktam egy olyan lapos tányérra, amibe előzőleg kis mázat öntöttem így az alja is csokis lett. Végül a tetejét is „leöntöttem” egy kis mázzal.
Minden oldalát beleforgatjuk kókuszreszelékbe. Ezután hagyjuk kicsit pihenni a süteményt, hogy a csokit be tudja szívni a tészta.
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept