Ezt a szuper krémes házi kinder bueno receptet még egyetemista koromban kaptam az egyik barátnőmtől. Nem tudom neki honnan van, de mi azóta is sokszor sütjük, mert nagyon nagyon finom süti. Tejmentesen is szuperül megvalósítható és senki meg nem mondja róla.
Nálunk leginkább a karácsonyi asztal egyik eleme, mint krémes sütemény a HÓKIFLI és a MINI BEJGLI mellé.
Tészta:
Krém:
Egyéb rétegekhez:
A tésztához a tojásfehérjéket a cukorral habosra verjük robotgéppel. Belekeverjük a lisztet, a zsemlemorzsát, a sütőport és az olajat. Sütőpapírral bélelt tepsiben elterítjük, majd megszórjuk durvára tört dióval. Nálam 26*40 cm-es a tepsi.
Előmelegített 180 fokos sütőben alul felül sütésen 20-30 perc alatt megsütjük.
Átrakjuk egy olyan tálra, amin majd fel tudjuk vágni a kész süteményt.
Még langyosan megkenjük a tésztát nutellával.
A krémhez a tojássárgáját a liszttel, a pudingporral, a cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük. Az egészet folyamatos keverés (robotgép) mellett lassú tűzön sűrűre főzzük.
Kétfelé vesszük a főzött krémet.
Az egyik felébe belekeverjük még forrón az olvasztott étcsokoládét. Mindkét krémet alaposan kihűtjük. Ha langyos marad, akkor a margarin felolvad és tönkreteszi a krémet!
A margarint kikeverjük a porcukorral, majd elfelezzük. Az egyik részét a csokoládés, a másik részét a HIDEG vaníliás krémbe tesszük. Robotgéppel felhabosítjuk őket külön külön.
A kekszekből a szükséges mennyiséget (annyit, ami lefedi a tepsink méretét, amiben a tésztát sütöttük) beáztatjuk vaníliás cukros rumos tejbe.
A tejszínhabot a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A tejmentes tejszínhabnál nem rakunk cukrot, mert magában is édes.
Sütemény összeállítása:
Pár órára hűtőbe helyezzük, hogy megdermedjen a krém.
Ha kihűlt, akkor óvatosan felszeleteljük.
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept