A kedvenc ételem a káposztás tészta, sok sóval és borssal. Természetesen a legjobb ha házi tésztából készül.
Legelőször elkészítjük a házi tésztát, mert állnia kell, hogy jó legyen. Erről bővebben itt olvashatsz HÁZI TÉSZTA KÉSZÍTÉSE
A káposztát négybe vágjuk úgy, hogy a torzsája egyben tartsa a negyedeket.
Egy zöldségszeletelővel leszeleteljük, így vékony csíkokat kapunk.
A hagymát apró kockákra vágjuk és kevés olajon vagy zsíron megpirítjuk. Az eredeti receptbe nem kell hagyma, de szerintem nagyon jól kiemeli az ízét.
Ha szépen üveges lett, akkor belerakjuk a reszelt káposztát. Sózzuk, borsozzuk.
TIPP: Ha az édes verziót szereted, akkor a hagymára szórj ízlés szerint kb 1-2 evőkanál cukrot és karamellizáld meg.
Addig sütjük, amíg elpárolog róla a víz, amit a káposzta enged. Utána megvárjuk, aímg picit lepirul és már keverhetjük is össze a kifőtt házi tésztánkkal és már készen is van a káposztás tészta.
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept