Kedvenced a kakaóscsiga, de sosincs benne elég töltelék? A puha tészta pártolója vagy? Akkor most nézd meg a receptet és készítsd el magadnak.
Családi kedvencünk ez a nem túl édes, de nagyon szaftos, puha kelt kakaóscsiga. Ha jól van elkészítve, akkor folyik ki belőle a töltelék.
VIGYÁZAT lehetetlen kultúráltan fogyasztani. A fejed búbja is kakaós lesz!!!!!
Diétázók se csüggedjenek van DIÉTÁS CSIGA verzióm is
A fahéjt kedvelőknek pedig a FAHÉJAS CSIGÁt ajánlom
Kimérjük a lisztet, a közepébe mélyedést készítünk. Ide morzsoljuk az élesztőt és szórjuk a cukrot. Ráöntjük a langyos tejet, belerakjuk a 2 tojássárgáját és belemérjük az olajat. Alaposan kidagasztjuk a tésztát.
Keményebb, kenyértészta állagot kell kapnunk.
45 percig langyos helyen pihentetjük.
Utána kb fél cm vékony négyzet alakra kinyújtjuk. Kb 40*40 cm
Megkenjük az összekevert töltelékkel. Ez gyakorlatilag egy krém lesz, amit rákenünk.
A tésztát henger alakúra felcsavarjuk és kb. 2,5 cm cm széles karikákat vágunk belőle. Összesen 15 csigára vágjuk. Én egy teáskanalat szoktam fogni és kb azt a szélességet vágom le.
Egy magas falú tepsit vagy lábast (nálam 26*40 cm) margarinnal bekenünk és a tésztakarikákat szorosan belefektetjük.
Ha nem elég szorosan vannak akkor félő, hogy kiszáradnak. Jól össze kell kelniük.
Fél óráig kelesztjük. Előmelegített sütőben alul felül sütésen 180 oC-on pirosra sütjük.
TIPP: Sose használjunk légkeverést, mert kiszárítja!
Amikor teteje egy picit pirosra sült, az egészet 2 dl habtejszínnel meglocsoljuk (kb 20 perc sütés után). Korábban ne locsoljuk, mert összeeshet a tészta!
Utána még kb 10 percre visszatoljuk a sütőbe, hogy a kakaóscsiga beszívja a tejszínt.
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept