
Zsúrkenyér
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció

A recept
A lisztbe belekeverjük a sót, a közepébe mélyedést készítünk, ahova belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot, és beleöntjük a langyos vizes tejet. Megvárjuk, hogy felfusson az élesztő, majd belerakjuk a hideg vajat. Az egészet összegyúrjuk és kidagasztjuk, hogy ne ragadjon az edény falához vagy a kezünkhöz. Dagasztás után 45 percet kelesztjük. Ha lejárt az idő, akkor megformázzuk vekninek, de most próbáljuk meg hosszúkásra formázni, hogy zsúrkenyér formája legyen. Szilikonos sütőpapíros tepsire rakjuk a veknit és letakarva kb. 40 percet kelesztjük. Közben 210 °C-ra előmelegítjük a sütőt alsó-felső sütésen, gőztér alkalmazásával.
Mielőtt a sütőbe tolnánk, lespricceljük vízzel a zsúrkenyér felületét. Kb. 30 perc alatt szép pirosra sütjük. Amikor kivesszük, adunk neki megint egy kis vizes spriccelést. Hideg helyen hagyjuk kihűlni.
Vélemények
receptek További receptek hagyományos kategóriában



receptek További receptek kenyér kategóriában



