Zsebes melegszendvics éjszakai kelesztéssel
Hagyományos

Zsebes melegszendvics éjszakai kelesztéssel

Kelt tészta Éjszakai kelesztésű
Belépés

Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.


Regisztráció

Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!

Regisztráció
Az éjszakai kelesztésű pékárukat most egy nagyon finom különlegességgel folyatom. Ez nem más, mint a zsebes melegszendvics éjszakai kelesztéssel verzióban. Pont olyan finom, mint frissen csak egy csomó időt tudunk vele megspórolni. Nagyon finom reggeli tálalhatunk a családnak bármelyik hétvégi reggelen vagy tökéletes, ha reggel kirándulni indulunk.

Hozzávalók

Tésztához

  • 35 dkg (350 g) búzafinomliszt (BL 55)
  • 7 g
  • 1 dl (100 g) tehéntej (2,8%)
  • 0,75 dl (75 g) víz
  • kb 2 ek (50 g) tejföl (20%)
  • 6 g friss élesztő
    VAGY
    1-2 g szárított élesztő
  • 1 ek (10-15 g) napraforgóolaj

Tölteléknek

  • kb 200 g trappista sajt
  • kb 200 g gépsonka
    VAGY
    kb 200 g kolbász

A recept

A tejet és a vizet összeöntjük és elkeverjük benne a tejfölt, majd meglangyosítjuk annyira, hogy kellemes meleg legyen de ne forró.

A lisztbe belekeverjük a sót a közepébe mélyedést készítünk, ahova belemorzsoljuk az élesztőt és beleöntjük a langyos tejfölös keveréket.

Hagyjuk az élesztőt felfutni ez csak annyit jelent, hogy picit habos lesz a tej teteje. Szárított élesztőnél ezt a lépést kihagyhatjuk.

Beleöntjük az olajat.

Az egészet összegyúrjuk és kidagasztjuk. A dagasztást végezhetjük kézzel, kézi robotgép csavar alakú karjával, kenyérsütő géppel vagy robotgéppel. Minden esetben addig gyúrjuk a tésztát amíg sima nem lesz a felülete és nem ragad a kezünkhöz.

40 percen át kelni hagyjuk a tésztát.

6 db-ba vágjuk (kb 100 g) és gombócokat formázunk belőle

Picit lisztezett felületen kb 15-20 cm-es átmérőjű kört nyújtunk belőle.

Egyik negyedére felvágottat vagy kolbászt rakunk, a másik negyedére a felvágott mellé reszelt sajtot. De ízlés szerint gyakorlatilag bármivel megtölthető.

Félbe hajtjuk és a szélét lenyomkodjuk, majd megint félbe úgy hogy a sajtos negyed legyen felül, így egy háromszöget kapunk. 

Sütőpapíros tepsire tesszük. 

Lefedjük folpackkal a szendvicseket és hűtőszekrénybe rakjuk. (kb. 4-8 fokra) 

Másnap reggel (6-12 óra múlva) kivesszük a hűtőből és a konyhában hagyjuk melegedni 30 percet. Időközben előmelegítjük a sütőt 200 fokra alul felül sütésen.

Tetejét megszórhatjuk reszelt sajttal vagy magvakkal. Ha szép fényesre szeretnénk, akkor kenjük le felvert tojással a tetejét, de nem szükséges.

Zsebes melegszendvics éjszakai kelesztéssel

Sütés előtt

Szép pirosra sütjük. Kb. 15-25 perc kell nekik. Ha szépen megpirult a tetejük már jók is.

hírlevél Kálci receptjei a postafiókodban

Iratkozz fel hírlevelünkre, és első kézből értesülhetsz a legújabb receptjeimről, sütési tippekről és a megjelenő könyvekről! Ne hagyd ki az exkluzív ajánlatokat és különleges inspirációkat, amelyek segítenek még több finomságot varázsolni a konyhádba.